Trøblete slalominngang

Chilli og jeg har fått litt trøbbel med slalåm som jeg må få fikset opp i. Hun har ikke fått den gode forståelse av hva som er korrekt inngang, og jeg må hjelpe alt for mye. Men min manglende motorikk går det ofte filleveien 😉. Jeg står for nærme, for langt i fra, eller løper rett inn i veien for henne.

Det beste hadde jo vært om hun hentet slalomen like enkelt som en stie, rør eller et hopp (Det siste kan jeg sikkert bare glemme siden hun elsker hopp over alt på jord).

Jeg har prøvd å legge inn en korrigeringslyd når hun velger feil men det ble helt feil. Hun ble så usikker.

Så gikk jeg ned til 6 pinner og belønte inngangen. Det fungerer bra og hun får veldig få feile innganger, men det er ikke 100%

Jeg har prøvd å studere på hva der er hun ikke helt har fått med seg, og det ser ut som om hun tror hun skal dreie rundt første pinne. Da blir det en sving rundt venstre skulder når hun kommer fra ene siden, og rundt høyre skulder når hun kommer fra andre siden.

Vi er jo blitt mye bedre på denne og så lenge vi er på trening så går det bra, og hun treffer rett hver gang. Men når hodet koker på både meg og henne i konkurranser så er innganger helt uforståelig igjen.

Så der står vi nå 😂😂 Hun lurer på når jeg skal bestemme meg for hvordan jeg vil ha det, og jeg lurer på hvor vanskelig en slalom kan være?😉

Uansett… når hun ikke forstår dette så er det min innlæring som har feilet, og nå tror jeg at jeg har funnet ut hvor det feilet.

Jeg kommer derfor til å gå helt tilbake til to pinner, og bare trene i sirkel rundt disse til hun skjønner konseptet med at venstre skulder skal alltid være mot første pinne…

Jeg vurderer å skifte kommando til en Sss. Kanskje det ikke er nødvendig men jeg starter nå der så ser jeg.

2by2 blir da høstens prosjekt, det blir veldig spennende om jeg klarer å skape en ny «auto adferd» med «venstre skulder mot første pinne» forståelse… 😱

Here we go 😃

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s