Tovet dekken

Jeg har brukt for et enkelt dekken til Chilli. Jeg vil ha et dekken med borrelås og som enkelt og fort kan fjernes når vi skal starte agility. Det skal også være enkelt å legge på når vi er ferdig med løpet. Alle dekken jeg finner har fester og remmer over og under, og det er jo en hel jobb å få dem av og på 😏.

Etter å ha trålet diverse butikker på nett og rundt på stevner, fant jeg ut at jeg måtte lage et selv. Det måtte være varmt og tåle vestlandsvær.

Jeg prøver meg derfor på et dekken i tovet ull. Jeg har laget feste fremme og en rem under magen. Begge med borrelås selvfølgelig 😊

Jeg kjøpte 10 nøster i mørk grå cortina soft på sparkjøp, og regnet med at det skulle holde. Jeg hadde pinne 11 så da satset jeg på at det funket.

Jeg la opp 80 masker og økte med to og to masker opp til 100 masker. Så strikket jeg i vei😃 jeg hadde et 55 back on track dekken som mal, og siden Jannicke Wilhelmsen hadde regnet ut at hennes toving krympet rundt 30% så tenkte jeg å legge på rundt 40% på størrelsen. Det trengte jeg og vell så det. Jeg kunne godt hatt det enda større. Spesielt lengden i ryggen ble bare akkurat lang nok

Jeg felte ut en buet front ved å felle fire masker og strikke to runder. Så felte jeg fire på hver side og strikket tre nye runder. Det ble ikke så kjempefint, så om du har en bedre metode så bruk den 😉. Jeg stoppet når jeg hadde 25 masker igjen for å strikke fronten.

Så tovet jeg på kulørt vask i min maskin. Jeeesesss 😱😬😬😬

Jeg fikk jo ut et sitteunderlag😢.

Jeg heiv det opp i en bøtte med vann og gikk på jobb. Tenkte skitt au. Dette ble miss, og rett i bosset. Ikke første gang jeg lager noe tull som bare blir kastet 😂😂.

Det gikk faktisk å få formet det tilbake til et dekken igjen.

Jeg sto å dro og dro til neglene var såre. Men resultatet ble jo bra 😃

Så var det ut å kjøpe borrelås og strikk under magen. Frem med symaskinen og sette på festene. Jeg kjøpte også møbeltrå slik at det tåler rykk når jeg tar av og på.

Nå er dekkenet ferdig og jeg er fornøyd med resultatet. Nå får jeg teste litt og se om jeg liker å bruke det på stevner fremover 😊

Chilli er nå finest uten dekken, men dette synes jeg ble fint 😃

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s