Valpekurs

Endelig er vi igang med valpekurset. Jeg synes freerun har er godt opplegg som fokuserer på å gi valpen masse nye opplevelser i tillegg til de vanlige teoretiske delene. Jeg har brukt en del tid på å lære henne å tilby adferd, og hun kan en del små øvelser uten at jeg har satt navn på dem. Men jeg ser jo med en gang at det mangler litt på kontaktøving. Så denne uken har det vært fokus. Fire økter med kontakt trening og belønning hvor gang hun ser på meg når vi går tur. Hun er ikke vant til langline så det måtte vi også øve på. Jeg har det så fritt her, så egentlig har hun bare gått løs. Men, med hennes jaktlyst er nok langline lurt. For å kutte ned på video har jeg doblet hastigheten. Litt Donald stemme er bare gøy.

Nå shaper vi inn kontakt. Altså at hun skal se på meg. Shaping er ikke så lett for en treig dame som meg, så jeg ser at hun har en del misforståelser underveis. Akkurat nå ser jeg at jeg må passe på å justere litt, for hun tror hun får belønning for å se til siden.. 😱.. Jaja. I neste økt var jeg litt heldigere så jeg tror hun forstår at hun skal se på meg.

Jeg tror det er greit å få henne til å øve på at ordene mine skal føre til en adferd og så belønning… så nå har jeg også lagt på kommando «sitt, stå, ligg og rygge» i treningene. Kanskje litt tidlig men jeg prøver nå så ser jeg hvordan det går.

Ny uke i morgen, Freyja er nå fire måneder og et lite lykketroll. Gleder meg til å trene videre med henne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s