Løpende felt uten treff 😳

De siste månedene er Freyja sine felt blitt så dårlig at jeg må lage meg en plan på hvordan jeg skal få sikret treff. Hun er en lang hund med veldig mye fart, så det å samle seg ned stien for å treffe feltet blir veldig krevende på trening, og nesten umulig på konkurranse. Hun kan ikke bruke sitt naturlige løpemønster for å treffe. Hun har bare ikke den steglengden som stien krever 🤷 Uansett om hun velger tre steg eller fire steg så må hun justere seg for å treffe.

En annen ting er å teste om hun forstår kommandoene jeg la på denne øvelsen. Jeg bruker «over» og legger til en retning «frem» «høyre» «venstre» «ut» «hit». Jeg sier hele kommandoen i start av stien slik at når hun kommer til toppen så skal hun forstå at hun skal trakke på feltet og gå retningen jeg ba om. For eksempel «Over frem» eller «over venstre»

Jeg tror faktisk ikke hun forstår den logikken. Jeg tipper at hun tenker… «gå over» den kan jeg…»gå frem» hæ..jaja, mor ombestemte seg her gitt.. nå skal jeg ikke på feltet men jeg skal «frem» juhu🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️hun kaster seg frem og det blir helt tilfeldig om hun treffer feltet

So.. what to do 🙈

Jeg har bestemt meg for å gjøre to ting

gå helt tilbake til matten og se om hun kan få opp forståelsen for kommandoene

og at jeg innfører en ny kommando for å bli på feltet. «over» «bli»

Her trener jeg inn «bli» på feltet ved å bruke matten og stien

Sånn går no dagene 😊😊 Nå har jeg nå en plan på dette fremover så har vi noe å gjøre på

Fotograf Åsta Viksøy

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s